Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Θέμα: ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

          
   
  1. #1
    Εγγραφή
    02-04-2010
    Μηνύματα
    12.069
    Ευχαριστώ
    1.420
    Εχει 12.559 Ευχαριστώ σε 6.218 Posts

    Προεπιλογή ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    [imgl]http://2.bp.blogspot.com/-XJ2lMYei974/TnDKBCfpRgI/AAAAAAAAASw/mmRGCysZARU/s1600/%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC %25CE%25B97.jpg[/imgl]ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:. Το μικροκλίμα της Λευκάδας δίνει το μοναδικό άρωμα και τη γεύση στο σαλάμι αέρος.(Ολη η διαδικασία για την παρασκευή του σαλαμιού στο www.delimari.gr)

    Το σαλάμι Λευκάδας καθιερώθηκε πλεον ως ενα βιοτεχνικό προϊόν διεθνούς φήμης στους κύκλους της γευσιγνωσίας και των ντελικατέσεν. Και ασφαλώς- μαζι με τις περίφημες φακές Εγκλουβής- είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λευκάδας.Ειναι ενας πεντανόστιμος μεζές. Οι μερακλήδες κόβουν λεπτές φέτες σαλαμιού για να συνοδεύσουν το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο . Επίσης, για κολατσιό συνδυάζεται υπέροχα με ντομάτα, τυρί, λάδι και ρίγανη ή σε σάντουιτς μαζι με αλλα υλικά.

    Η πατέντα θεωρείται Ιταλική και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε από τους κατοίκους του Burano της Ιταλίας οι οποίοι μετοίκησαν τη Λευκάδα και ήταν οι πρώτοι που το παρήγαγαν. Οι κρεοπώλες φτιάχνουν το φημισμένο σαλάμι αέρος και λουκάνικα από χοιρινό. Το σαλάμι Λευκάδος, με ελαφρύ άρωμα σκόρδου και ολόκληρους κόκκους πιπεριού, ταξίδευε από παλιά και έξω από το νησί.

    Η διαδικασία ξεκινά με την αποστέοση του φρέσκου χοιρινού κρέατος και με την παραδοσιακή απονεύρωση και απολίπωση «με το χέρι». Με αυτό τον τρόπο το κρέας γίνεται κιμάς οπότε ξεκινά η ζύμωση με κυβάκια λίπους, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη και νιτρικά άλατα και στη συνέχεια με το μείγμα που δημιουργείται γεμίζονται τα έντερα. Το σαλάμι είναι φυσικής ωρίμανσης οπότε στη συνέχεια τα έντερα κρεμιούνται για να ωριμάσουν για διάστημα 8 έως 18 ημερών, ανάλογα τη διάμετρο και τις καιρικές συνθήκες.


    Συστατικά: Νωπό χοιρινό κρέας 80 %, λίπος χοιρινό, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη. Αντιοξειδωτικό: ερυθορβικό νάτριο. Ενισχυτικό γεύσης: γλουταμινικό μονονάτριο. Συντηρητικά: νιτρώδες νάτριο, νιτρικό κάλιο. Το σαλάμι διατηρείται στους 4 – 15oC της συντήρησης για 4 μήνες όταν είναι συσκευασμένο αεροστεγώς και για 3 μήνες σε μορφή χύμα (όχι σε αεροστεγή συσκευασία) τυλιγμένο με χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη για 1 έτος

    ΣΗΜ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το σαλάμι Λευκάδας απο τα σούπερ μαρκετ ή με παραγγελία(με αντικαταβολή) σε μια απο τις 4 παρακάτω παραδοσιακές βιοτεχνίες που λειτουργούν στη Λευκάδα:

    1. ΣΑΛΑΜΙ ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ:

    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

    Διεύθυνση: Φύσσες Λευκάδας, 31100 Λευκάδα

    Τηλέφωνο: 26450 29444

    Fax: 26450 29454

    Web-site www. delimari. gr

    E-mail: info@delimari. gr

    ΠΡΑΤΗΡΙΟ

    Διεύθυνση: 8ης Μεραρχίας 2, 31100 Λευκάδα

    Τηλέφωνο: 26450 23431

    --------------------------------------------------------------

    2. Αλλαντοποιία

    "Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε."

    Φύσσες - Λευκάδος

    Τηλ. Παραγγελίας/Fax: 26450 21092

    Κεντρικό Κατάστημα Λευκάδος:

    Ι. Μελά 180, Λευκάδα

    Τηλ. Παραγγελίας: 26450 22424

    Υποκατάστημα Αθηνών (χονδρική διάθεση):

    Γ. Κολοκοτρώνη 42 & Μινιάκ, Κουκάκι

    Τηλ. Παραγγελίας/Fax: 210 9249375

    e-mail: dpolych@otenet. gr

    -------------------------------------------------------

    3. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ "ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ"

    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ 7

    ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΑ

    ΝΟΜΟΣ: ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 26450 22441, 26450 25521

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    4. ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ: ΙΩΒ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ

    ΖΑΜΠΕΛΙΩΝ 34 (ΕΝΑΝΤΙ ΜΑΡΙΝΑΣ)

    31100 ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    2645022553 ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ & ΘΩΜΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ Ο.Ε.


  2. Οι παρακατω 4 χρήστες σε ευχαριστούν lenin67 για το θέμα αυτό:

    Ανατολή (26-09-11),geodon (26-09-11),hammer (24-09-11),takisote (24-09-11)

  3. #2
    Εγγραφή
    05-07-2009
    Μηνύματα
    12.226
    Ευχαριστώ
    8.335
    Εχει 12.379 Ευχαριστώ σε 6.987 Posts

    Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    για Αμερικη εχει delivery?


    http://www.ultragreek.com/forums/image.php?u=11&type=sigpic&dateline=1249092689

  4. #3
    Εγγραφή
    05-07-2009
    Περιοχή
    greece
    Μηνύματα
    5.456
    Ευχαριστώ
    9.388
    Εχει 5.430 Ευχαριστώ σε 2.768 Posts

    Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    Για λουκανικο το κοβω στη φωτο , και εγω ξερω για λουκανικα τσουμαγιας ... πολυ γευση
    Τα λευκαδας τι λενε Γιωργο ?

  5. #4
    Εγγραφή
    02-04-2010
    Μηνύματα
    12.069
    Ευχαριστώ
    1.420
    Εχει 12.559 Ευχαριστώ σε 6.218 Posts

    Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    δεν είναι λουκάνικο Σάκη...
    δεν μαγειρεύεται, δεν τηγανίζεται
    είναι σαλάμι αέρος
    εξαιρετικός μεζές για ουζάκι...
    σαλάμι τύπου Ντελημάρη
    πουλάει κι ο Βασιλόπουλος νομίζω...
    αλλά το original είναι άλλο πράγμα...
    Κατίνα σαλαμάκι... που έλεγε κι ο Βουτσάς...

  6. Οι παρακατω 3 χρήστες σε ευχαριστούν lenin67 για το θέμα αυτό:

    Ανατολή (27-09-11),geodon (28-09-11),hammer (27-09-11)

Παρόμοια Θέματα

  1. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    By lenin67 in forum ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    Απαντήσεις: 349
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-17, 11:20
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-14, 21:58
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-14, 18:26
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-13, 05:49

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας