Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Θέμα: 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια ημέρα παιδιού – ημέρα της UNICEF

          
   
 1. #1
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Μηνύματα
  12.137
  Ευχαριστώ
  8.271
  Εχει 12.303 Ευχαριστώ σε 6.942 Posts

  Προεπιλογή 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια ημέρα παιδιού – ημέρα της UNICEF  11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
  Κάπου ένα παιδί μετράει τα άστρα, σε κάποια γειτονιά μετράει τα παιχνίδια του και σε άλλες (πολλές) μεριές του πλανήτη δεν ξέρει καν να μετράει τις πληγές του, τις νιώθει... Η γιαγιά μου συνηθίζει να λέει: «Τα μάτια των παιδιών είναι γελαστά γιατί βλέπουν αγγελάκια». Όμως, τα μάτια κάποιων παιδιών δακρύζουν από την απόγνωση, τον πόνο, την ανέχεια, την καταπίεση, την ορφάνια. Ο 20ός τούς στέρησε το χαμόγελο, το όνειρο, την πατρίδα, ίσως ακόμη τους έκλεψε βίαια την ίδια τους τη ζωή. Ο 21ος; Η υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά του κόσμου, για να διώξουμε την τυραννική σκιά που εμείς τους «χαρίσαμε», ταυτίζεται με την υγεία, τα ανέμελα χρόνια, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την οικογενειακή σταθερότητα, την εξάλειψη της βίας, την απαγόρευση της εργασίας σ' αυτή την ηλικία και της εκμετάλλευσης. Ας ζητήσουμε συγνώμη σε 100 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, σε 200 εκατομμύρια παιδιά που δεν τρέφονται σωστά.

  Προσπάθειες να «ξεχρεώσουμε»

  Μεταμορφώνονται σε στατιστικά στοιχεία, η καθημερινή τους φρίκη σε ποσοστά, η ανασφάλειά τους για το αύριο σε έρευνες προς ανάλυση. Ζωές στα «χέρια» οργανώσεων τα παιδιά, στοιβαγμένες σε ψηφίσματα.
  Στην αέναη αναζήτηση της ελπίδας, η παγκόσμια κοινότητα προσπάθησε να δώσει την απάντησή της με την Πρώτη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού από την Κοινωνία των Εθνών το 1924. Αργότερα αντικαταστάθηκε από τη Διακήρυξη του ΟΗΕ, προσφέροντας ένα ηθικό πλαίσιο, χωρίς, όμως, νομική ισχύ. Το 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
  Στις 20 Σεπτεμβρίου 1990 η σύμβαση τέθηκε σε ισχύ ως διεθνής νόμος, αποτελώντας την πιο ευρέως αποδεκτή συνθήκη ανθρώπινων δικαιωμάτων. Εκατόν ενενήντα μία χώρες την έχουν επικυρώσει και, αν συνταχθούν οι ΗΠΑ και η Σομαλία, τότε θα είναι ο πρώτος οικουμενικός νόμος. Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση το 1992.
  Το χρέος μας τοκίζεται καθημερινά. 58 χρόνια πέρασαν από τότε που τα Ηνωμένα Έθνη ίδρυσαν έναν οργανισμό με στόχο την προστασία και τη φροντίδα όλων των ανθρώπινων πλασμάτων από 0 έως 18 χρόνων.
  Η 11η Δεκεμβρίου 1946, όταν ιδρύεται η UNICEF, καθιερώνεται ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Όμως, μη βάζουμε το καλό μας χαμόγελο, δεν είναι ευκαιρία για γιορτή, καθώς ανθρωπιστικές οργανώσεις φέρνουν στο φως την απόγνωση μιας γενιάς παιδιών.

  Δικαίωμα στην εκπαίδευση - δικαίωμα στη ζωή Εκατόν είκοσι εκατομμύρια παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πρόσβαση στη βασική παιδεία.
  Η UNICEF, με την εκστρατεία «25 έως το 2005», σκοπεύει να εξαλείψει τις ανισότητες σε βάρος των κοριτσιών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε 25 χώρες μέχρι το 2005. Η αύξηση του ποσοστού εγγραφής τους προσθέτει στο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Παράλληλα, κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο είναι ικανότερα να προστατευτούν από ασθένειες, χάρη στην ενημέρωση που λαμβάνουν, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να τα εκμεταλλευθούν. Στις προτεραιότητες των ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ένας πολυμέτωπος πόλεμος με εχθρούς την προβληματική διατροφή, την αμφισβητήσιμη υγειονομική περίθαλψη, τις μεταδιδόμενες νόσους. Ειδικότερα, 183 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται, με αποτέλεσμα η σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη να υστερεί και η αντίστασή τους στις ασθένειες να είναι μειωμένη. Η ενίσχυση των τροφών με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αποτελεί τη λύση στον υποσιτισμό. Στο θολό τοπίο υπάρχουν και ευχάριστα: οι εμβολιασμοί την περασμένη δεκαετία έσωσαν 20 εκατομμύρια παιδιά που απειλούνταν από τέτανο, φυματίωση, αβιταμίνωση. Η αισιοδοξία συνεχίζεται χάρη στην εξαφάνιση της ευλογιάς και την ελάττωση της πολιομυελίτιδας. Το μέλλον τους υπονομεύεται από το ακάθαρτο νερό και τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής. Ασθένειες όπως η διάρροια, η χολέρα, ο τυφοειδής πυρετός ευθύνονται για το θάνατο 2 εκατομμυρίων παιδιών. Πόροι της UNICEF διατίθενται σε περιοχές όπου οι φυσικές ή ανθρώπινης αιτίας καταστροφές μολύνουν τα αποθέματα νερού. Φτωχός ο απολογισμός της διεθνούς κοινότητας στην καταπολέμηση του παιδικού AIDS. Τρία εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών νοσούν, ενώ 2.000 παιδιά ετησίως μολύνονται από τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού. Πολλά απ' αυτά θα πεθάνουν πριν γίνουν 5 χρόνων. Βασικότερο θέμα η μη πρόσβαση γονιών σε υπηρεσίες ενημέρωσης για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού στα παιδιά τους.

  Εγκλήματα χωρίς τιμωρία Πόλεμοι «σβήνουν» τα σύνορα, εμφύλιοι φουντώνουν τα πάθη, με αποτέλεσμα το 50% των 57,4 εκατομμυρίων εκτοπισμένων ατόμων να είναι παιδιά που βιώνουν την προσφυγιά. Το μέλλον αβέβαιο, κι αυτά τραυματισμένα, ανάπηρα, άστεγα, ορφανά. Σε αυτό το παράλογο παιχνίδι πρωταγωνιστούν, παρά τη θέληση τους, τα παιδιά-στρατιώτες με ένα όπλο στο χέρι. Η UNICEF ζητά σε «ώτα μη ακουόντων» την άμεση απόσυρσή τους από τα πεδία των μαχών. Οι αναπτυσσόμενες χώρες κρατούν τα θλιβερά πρωτεία στις άθλιες συνθήκες παιδικής διαβίωσης. Όμως, και οι ανεπτυγμένες δεν «υστερούν». Στο βιομηχανικό κόσμο 3.500 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν ετησίως από κακοποίηση. Το 80% των δραστών είναι οι φυσικοί τους γονείς. Παράγοντες που σχετίζονται με την κακοποίηση, η φτώχεια, το στρες, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά είναι η Πορτογαλία, με 3,7 θανάτους ανά 100.000 παιδιά, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις, με 0,2 θανάτους ανά 100.000. Τις περισσότερες φορές τα κρούσματα οικογενειακής βίας με αθώους αποδέκτες δεν καταγράφονται, αφού συντηρείται μια ένοχη εσωστρέφεια.


  http://www.ultragreek.com/forums/image.php?u=11&type=sigpic&dateline=1249092689

 2. Οι παρακατω 2 χρήστες σε ευχαριστούν Ανατολή για το θέμα αυτό:

  geodon (11-12-10),hammer (11-12-11)

 3. #2
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Μηνύματα
  12.137
  Ευχαριστώ
  8.271
  Εχει 12.303 Ευχαριστώ σε 6.942 Posts

  Προεπιλογή Η κόλαση των παιδιών 50 χρόνια από τη Διακήρυξη του ΟΗΕ  Ανήκω στη γενιά των παιδιών που πέρασαν τα λεγόμενα τρυφερά χρόνια τους με πολύ ξύλο.

  Ξύλο από γονείς, μεγαλύτερα αδέρφια, δασκάλους -γενικώς μεγαλύτερους και δυνατότερους.
  Οχι επειδή οι άνθρωποι ήταν βάρβαροι, αλλά επειδή το ξύλο είχε εκτιμηθεί... παραδοσιακά ως το αποτελεσματικότερο μέσω φρονηματισμού - από... αγάπη δηλαδή (οπότε, με τη λογική αυτή, μπορεί να εξηγηθεί και το γεγονός ότι συχνά άντρες έδερναν και τις γυναίκες τους). Χρόνια βίας διανύαμε άλλωστε. Σκοτώνονταν οι μεγάλοι μεταξύ τους (μόλις 60 χρόνια απέχουμε από τον Εμφύλιο), πολεμικά, κατά μίμηση των μεγάλων ήταν και τα παιχνίδια των παιδιών. Αυτό όμως, φαίνεται, δεν είναι τίποτα μπροστά στα ανά τον κόσμο συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, με θύματα και τα παιδιά.

  Πενήντα χρόνια χθες, 20 Νοεμβρίου, από τη Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώ η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ευκαιρία να σταθώ σ' ένα βιβλίο-λεύκωμα του Θόδωρου Καρζή (δημοσιογράφου, ιστορικού και λογοτέχνη πλήθους εξαιρετικών και βραβευμένων πονημάτων) με τίτλο «Το παιδί στον κόσμο των μεγάλων» - υπότιτλος «Μια ιστορία της παιδικής ηλικίας από την αρχαιότητα ώς τον 21ο αιώνα» (εκδ. Α.Α. Λιβάνη - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).

  Υπέρ του παιδιού

  Στη Διακήρυξη του ΟΗΕ (που παρατίθεται ολόκληρη στο βιβλίο του Καρζή) υπογραμμίζεται η ανάγκη προστασίας του παιδιού από κάθε αρνητικό στοιχείο που θα μπορούσε να απειλήσει τη φυσική, πνευματική και ηθική ανάπτυξή του. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού καθιερώνονται δέκα βασικές αρχές από τις οποίες μεταφέρω ενδεικτικά δύο:

  * Το παιδί απολαμβάνει ειδικής προστασίας, η οποία θα το καθιστά ικανό να αναπτυχθεί, φυσικά, διανοητικά, ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά, με τρόπο υγιή και φυσιολογικό, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

  * Το παιδί θα προστατεύεται από όλες τις μορφές παραμέλησης, σκληρότητας και εκμετάλλευσης. Δεν θα γίνεται αντικείμενο συναλλαγής, ούτε θα γίνεται δεκτό σε εργασία πριν από ένα κατώτατο όριο ηλικίας.


  Τι από αυτή τη διακήρυξη τηρείται στις μέρες μας;

  Παρά τον υπότιτλο, το βιβλίο του Καρζή δεν είναι μια απλή ιστορία της παιδικής ηλικίας από την αρχαιότητα ώς τον 21ο αιώνα. Είναι κάτι περισσότερο, καθώς, παράλληλα με τα πολυάριθμα ιστορικά στοιχεία του, αγκαλιάζει και όλες τις παραμέτρους, τις κοινωνικο-οικονομικο-θρησκευτικές αντιλήψεις και δραστηριότητες που αφορούν το παιδί. Η θέση του στην πατριαρχική και τη σύγχρονη οικογένεια, η παιδική εργασία (που φτάνει ώς τη δουλεία), το παιχνίδι, ο πόλεμος, η μοίρα του κοριτσιού είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στις σελίδες του.

  Και κατά

  Δεν λείπουν και τα εφιαλτικά στατιστικά στοιχεία. Ιδού τι αναφέρεται σ' έναν πίνακα με τίτλο «Τι συμβαίνει στον αναπτυσσόμενο κόσμο»:

  * Κάθε μέρα πεθαίνουν 16.000 παιδιά από πείνα και αιτίες που σχετίζονται με αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε τρία δευτερόλεπτα, κυρίως στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

  * 73 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ ένα στα δύο στη Ν. Ασία δεν ολοκληρώνουν τη φοίτηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

  * Περισσότερα από 15 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18 ετών είναι ορφανά, γιατί το AIDS σκότωσε τους γονείς τους.

  Να προσθέσουμε και τα παιδιά-θύματα των ανά τον κόσμο πολεμικών συρράξεων.

  Το κείμενο του βιβλίου συνοδεύεται από πλούσιο -και σοκαριστικό- φωτογραφικό υλικό. Θα σταθώ σε τρεις εικόνες:

  **Ο φακός έχει συλλάβει έναν εντεκάχρονο εργαζόμενο σε ανθρακωρυχείο της Κολομβίας, μέσα στη σκοτεινή στοά, ντυμένο με κουρέλια, να σέρνει έρποντας μια τεράστια καρβουνόπετρα, φωτίζοντας το δρόμο του μ' ένα φαναράκι που κρατάει με τα δόντια του.

  **Μια σειρά από ημίγυμνα κοριτσάκια στην κεντροδυτική Αφρική περιμένουν να υποστούν, για λόγους θρησκευτικούς, το μαρτύριο της κλειτοριδεκτομής, που σηματοδοτεί την ενηλικίωσή τους. Η πράξη, πρόχειρη και συνοπτική από ανειδίκευτες γυναίκες, συχνότατα συνεπάγεται ασθένειες, αναπηρίες ή και θανάτους.

  **Γυμνά κοριτσάκια αγορασμένα από την Ταϊλάνδη και κλεισμένα σε οίκους ανοχής της Μπανγκόκ, ποζάρουν χαμογελώντας στο φακό, γιατί οι εκμεταλλευτές τους τα έχουν πείσει ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένα που δεν πέθαναν από την πείνα...

  Ας μη μας διαφεύγει ότι η βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά ξεκινάει από τη βιβλική σφαγή των νηπίων από τον βασιλιά της Ιουδαίας Ηρώδη, περνάει στις θυσίες παιδιών (για εξευμενισμό των θεών) και φτάνει ώς τις -τάχα πολιτισμένες- μέρες μας. *
  http://www.ultragreek.com/forums/image.php?u=11&type=sigpic&dateline=1249092689

 4. Οι παρακατω 2 χρήστες σε ευχαριστούν Ανατολή για το θέμα αυτό:

  geodon (11-12-10),hammer (11-12-11)

 5. #3
  Εγγραφή
  06-07-2009
  Μηνύματα
  951
  Ευχαριστώ
  432
  Εχει 1.146 Ευχαριστώ σε 617 Posts

  Προεπιλογή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Συγκλονίζουν τα στοιχεία

  Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η σημερινή και εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν από ασιτία και να εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 22.500 παιδιά χάνουν ημερησίως τη ζωή τους από έλλειψη εμβολίων, ακάθαρτο νερό, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή. Εκτιμάται ότι 980.000 - 1.250.000 παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα εμπορίας ανθρώπων (για πορνεία, παιδική εργασία, αφαίρεση οργάνων) και 158 εκατ. παιδιά, ηλικίας 5 - 14 ετών εργάζονται υπό σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες. Αισιόδοξο στοιχείο αποτελεί η είδηση ότι εκατομμύρια περισσότερα παιδιά παρακολουθούν σήμερα σχολείο απΆ ό,τι πριν από 10 χρόνια.

  Η κατάσταση στην Ελλάδα

  Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2010 (ΕΚΚΕ), 450.000 παιδιά και έφηβοι διαβιούν υπό ενδεείς συνθήκες. Κι αν τα ελληνικά νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά μειώνονται σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των φτωχών παιδιών αυξάνεται σταθερά. Σήμερα το 23,3% των παιδιών ηλικίας 0 -17 ετών ζουν στη φτώχεια, στο περιθώριο της κοινωνίας και το ποσοστό βαίνει αυξανόμενο.

  Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να παράσχει ισότιμη σχολική φοίτηση σε όλα τα παιδιά. Το 7% των μαθητών εγκαταλείπουν το σχολείο στο δημοτικό ή το γυμνάσιο. Ανάλογο ποσοστό εφήβων εγκαταλείπει το Λύκειο, ανεβάζοντας στο 14,6% το ποσοστό των παιδιών που αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη 12ετή εκπαίδευση. Ειδικά μεταξύ των φτωχών παιδιών, αναλφάβητα είναι το 71,2%.

  Σε ό,τι αφορά την παιδική εργασία, όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, ακμάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού, περίπου 20.000 έφηβοι εργάζονται νόμιμα. Όμως, ο πραγματικός αριθμός των ανηλίκων εργαζομένων είναι 5πλάσιος. Όπως εκτιμάται από το Συνήγορο του Παιδιού, 75.000 επιπλέον έφηβοι εργάζονται στη μαύρη αγορά εργασίας.

  Κατά τα άλλα, δεν ξεπερνούν τους 70 οι ανήλικοι φυλακισμένοι, ενώ 5.000 παιδιά με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις διαβιούν σε ιδρύματα. Ο Συνήγορος του Παιδιού διεξάγει εδώ και χρόνια αγώνα για να κλείσουν τα παλαιά, μεγάλα ιδρύματα και να αντικατασταθούν από μικρές δομές εναλλακτικές του εγκλεισμού και από ειδικές στέγες προστατευτικής φιλοξενίας. Έχει καταθέσει σχετική εισήγηση στο ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων) του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους εφήβους με ροπή προς την παραβατικότητα ή ήδη φυλακισμένους. Αντίστοιχη εισήγηση έχει κάνει στο υπουργείο Υγείας για τα Κέντρα Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσχος «οι μικρές δομές έχουν μικρότερο κόστος και επιπλέον δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο επιστημονικό προσωπικό και λιγότερο στο διοικητικό, στο οποίο επικεντρώνονται οι μεγάλες μονάδες». Επίσης, έχει προτείνει στις Περιφέρειες να αναλάβουν τη διάδοση του θεσμού της αναδοχής, σύμφωνα με τον οποίο, οικογένειες με την υποστήριξη της Πολιτείας αναλαμβάνουν τη φροντίδα παιδιών. Και πάλι το κόστος της υποστήριξης που προσφέρει η Πολιτεία είναι μικρότερο από αυτό της συντήρησης των ιδρυμάτων.

  Τέλος, άλυτο παραμένει το σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα των 7.000 - 8.000 αλλοδαπών παιδιών που εισέρχονται ετησίως ασυνόδευτα και ανυπεράσπιστα στην Ελλάδα, εύκολα θύματα κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.

  Το Συμβούλιο Εφήβων

  Κι αν ο τρόπος που η κοινωνία των ενηλίκων αντιμετωπίζει τα παιδιά γεννά απογοήτευση, η σκέψη και η δράση των παιδιών που η ζωή τούς επιτρέπει να συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους, μπορεί να μας γεμίσει αισιοδοξία. Ενδεικτικές οι Προτάσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, που υποβλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού στο Στρασβούργο. Από τις προτάσεις συμπεραίνεται ότι τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα της εκπαίδευσης, της υγείας, του Διαδικτύου. Οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι εξαιρετικά εύστοχες και ειδικά αυτές για την προστασία των ανηλίκων από το Ιντερνετ συνιστούν ό,τι δεν μπορεί να σκεφθεί ένας γονιός και του δείχνει το παιδί του…

  Εκδηλώσεις

  Κατά τα άλλα, η Ελληνική Επιτροπή της Unicef με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων:

  -την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ).

  -Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου τηλεμαραθώνιο Αγάπης στην ΕΤ-1 για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Προσφορές στα τηλέφωνα 801 500 12345, με SMS κενό μήνυμα στο 54234, σε όλες τις τράπεζες.

  -Στις 19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ γίνεται η μεγάλη διαπολιτισμική γιορτή της Unicef με παιδιά από σχολεία της Αττικής.

  -Στις 21 - 22 - 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και μπαζάρ στην αίθουσα του μετρό στο Σύνταγμα.

 6. Οι παρακατω 3 χρήστες σε ευχαριστούν tasos_g για το θέμα αυτό:

  Ανατολή (11-12-10),geodon (14-12-10),hammer (11-12-11)

 7. #4
  Εγγραφή
  02-04-2010
  Μηνύματα
  12.801
  Ευχαριστώ
  1.432
  Εχει 12.851 Ευχαριστώ σε 6.467 Posts

  Προεπιλογή Απάντηση: 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια ημέρα παιδιού – ημέρα της UNICEF

  11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού

  [IMGL]http://3.bp.blogspot.com/-AI0DuFEsEtY/TuSUsTScXOI/AAAAAAAAA4A/8MLVjH163cg/s400/30497.jpg[/IMGL]Σήμερα 11 Δεκεμβρίου, τα παιδιά όλου του κόσμου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για το παιδί. Υπάρχουν όπως στοιχεία που δεν μας επιτρέπουν να …γιορτάζουμε με καθαρή συνείδηση. Βάσει...  στοιχείων που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα 78 εκατομμύρια πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ένας στους τέσσερις είναι παιδί. Με άλλα λόγια, 14.820.000 παιδιά, δηλαδή το 19% των παιδιών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλούνται από τη φτώχεια.

  Το 2005 το ποσοστό αυτό στα 27 κράτη μέλη έφτανε το 19% για τα παιδιά ηλικιών 0-17 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο του πληθυσμού ήταν 16%. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

  Ακόμη, βάσει εκτιμήσεων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2.000.000 παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα εξαφανιστούν 8.000.000. Συνολικά, 300.000.000 παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.

  Τα παραπάνω ανακοίνωσε η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τη σημερινή (11 Δεκεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, που είναι η 11η Δεκεμβρίου.Όπως επισημαίνει το Χαμόγελο, για το 2009 οι Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας σε όλο τον κόσμο δέχτηκαν 14.087.484 κλήσεις.


 8. Οι παρακατω 2 χρήστες σε ευχαριστούν lenin67 για το θέμα αυτό:

  geodon (11-12-11),hammer (11-12-11)

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 7
  Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-12, 20:23
 2. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-11, 12:33
 3. Απαντήσεις: 14
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-10, 06:41
 4. 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Διεθνής Ημέρα ΟΗΕ Βουνών
  By Ανατολή in forum ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-10, 06:28
 5. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για το AIDS
  By Ανατολή in forum ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-10, 06:19

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας