Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Θέμα: Τελικά, πατήσαμε στη Σελήνη;

          
   
 1. #1
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Μηνύματα
  418
  Ευχαριστώ
  59
  Εχει 133 Ευχαριστώ σε 94 Posts

  Τελικά, πατήσαμε στη Σελήνη;

  Τελικά, πατήσαμε στη Σελήνη;
  Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε η αποστολή «Απόλλων 11» Δέκα απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας


  Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν και ο Μάικλ Κόλινς ξεκινούσαν με την αποστολή «Απόλλων 11» να κατακτήσουν τη Σελήνη. Και το κατάφεραν- όμως στην ιστορία της ανθρωπότητας, αν εξαιρέσει κανείς τη δολοφονία του Κέννεντυ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δεν υπάρχει άλλο συμβάν που να γέννησε περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι πεπεισμένοι πως οι Αμερικανοί ουδέποτε περπάτησαν στο φεγγάρι, απλώς ήθελαν τόσο πολύ να φανεί ότι κερδίζουν τον διαστημικό «αγώνα» εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης που σκηνοθέτησαν τις αποστολές σε τηλεοπτικά πλατό. Οι συνωμοσιολόγοι έχουν τα επιχειρήματά τους· εμείς τα αντεπιχειρήματα.

  1. Τα αστέρια
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την επιφάνεια της Σελήνης δείχνουν έναν σκοτεινό ουρανό, αλλά το Διάστημα είναι γεμάτο αστέρια. Πού είναι τα αστέρια; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το σεληνιακό τοπίο φωτίζεται από τον Ήλιο και η κάμερα τραβάει φωτογραφίες ενός ανθρώπου με λευκή (διαστημική) στολή. Είναι λοιπόν προγραμματισμένη σε μεγάλο διάφραγμα και υψηλή ταχύτητα- και τα απομακρυσμένα αστέρια είναι υπερβολικά αχνά για να φανούν.

  2. Η ραδιενέργεια
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Γιατί δεν σκότωσε τους αστροναύτες η ραδιενέργεια από τα μαγνητικά πεδία γύρω από τη Γη;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ραδιενέργεια στις επονομαζόμενες ζώνες Van Αllen είναι αρκούντως ισχυρή για να σκοτώσειαλλά μόνο αν χρονοτριβήσει κανείς. Οι αστροναύτες μπήκαν και βγήκαν σε περίπου μία ώρα- περίπου το ίδιο επίπεδο ραδιενέργειας όσο και μία ακτινογραφία.

  3. Οι μετεωρίτες
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Το Διάστημα είναι γεμάτο γρήγορους, μικροσκοπικούς μετεωρίτες που θα χτυπούσαν σαν γροθιά το διαστημικό όχημα και θα σκότωναν τους αστροναύτες.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν εκατομμύρια μετεωρίτες, που ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 190.000 χλμ./ ώρα. Όμως το Διάστημα είναι ένας τεράστιος χώρος, άρα η πυκνότητα χαμηλή και οι πιθανότητες να περάσεις ανενόχλητος πολύ μεγάλες.

  4.Τα αποτυπώματα
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Για να μείνουν αποτυπώματα των ποδιών στη σεληνιακή σκόνη θα έπρεπε να υπάρχει υγρασία- για δοκιμάστε το στην άμμο!

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλύτερα θα ήταν να το δοκιμάσετε με ταλκ, που δεν χρειάζεται υγρασία για να κρατήσει το αποτύπωμα και μοιάζει πολύ περισσότερο στην υφή με τη σεληνιακή σκόνη.

  5. Οι σκιές
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Οι σκιές δεν είναι παράλληλες- αυτό υποδεικνύει περισσότερες από μία πηγές φωτός.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορεί οι σκιές να μην πέφτουν όπως θα περιμέναμε, αλλά άλλο η Σελήνη, άλλο η Γη. Η ανώμαλη επιφάνεια της Σελήνης δημιουργεί παράξενα εφέ· το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχει πάντα μόνο μία σκιά, γεγονός που υποδηλώνει μόνο μία πηγή φωτός, τον Ήλιο.

  6. Η θερμοκρασία
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Στην επιφάνεια της Σελήνης, η θερμοκρασία φτάνει ακόμα και τους 138 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτήν τη θερμοκρασία, τίποτα δεν δουλεύει- το φιλμ που χρησιμοποιήθηκε, για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε να είχε λειώσει;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το φιλμ- για παράδειγμα- ή ταν τοποθετημένο μέσα σε προστατευτικά μεταλλικά δοχεία, και όλος ο εξοπλισμός, όπως και οι αστροναύτες, ήταν επίσης κατάλληλα προστατευμένος. Επιπλέον, προσσεληνώθηκαν κατά τη σεληνιακή χαραυγή, οπότε η θερμοκρασία ήταν σημαντικά χαμηλότερη.

  7. Η σημαία
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ:Πώς γίνεται να κυματίζει στον ιστό που στήθηκε η αμερικανική σημαία αφού οι αστροναύτες βρίσκονταν σε κενό;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η σημαία είχε ένα κοντάρι τοποθετημένο οριζόντια στο πάνω μέρος, ώστε να βγει καλά στις φωτογραφίες. Οι αστροναύτες δεν το άνοιξαν τελείως και η σημαία έμεινε με μια πτυχή.

  8. Ο κρατήρας
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Όταν προσσεληνώθηκε η σεληνάκατος «Αετός», θα έπρεπε να δημιουργηθεί κρατήρας.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι περισσότεροι άνθρωποι επιβραδύνουν για να παρκάρουν- το ίδιο έκανε και η σεληνάκατος. Προσσεληνώθηκε αρκετά μαλακά και στη Σελήνη η ώση από τους πυραύλους διασκορπίζεται στο κενό, δεν σπρώχνει τον αέρα προς τα κάτω όπως στη Γη. 9. Η αποχώρηση
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Πώς γίνεται να έχουμε εικόνα των αστροναυτών καθώς εγκαταλείπουν τη Σελήνη; Ποιος την τράβηξε;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μια κάμερα που είχαν αφήσει στην επιφάνεια της Σελήνης και η οποία ελεγχόταν από τη Γη.

  10. Οι φλόγες
  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ: Τη στιγμή που η σεληνάκατος αφήνει την επιφάνεια της Σελήνης δεν βγαίνουν φλόγες από τον πύραυλο.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το καύσιμο που χρησιμοποίησαν για να φύγουν από τη Σελήνη δεν βγάζει φλόγα. Η σεληνάκατος χρησιμοποιούσε ένα μείγμα υδραζίνης και τετροξειδίου του διαζώτου: οι δύο αυτές χημικές ουσίες αναφλέγονται με την επαφή και δημιουργούν ένα προϊόν που είναι διάφανο. Για την εκτόξευση του «Απόλλων» από τη Γη είχαν χρησιμοποιήσει άλλα καύσιμα.

  http://www.tanea.grhttp://

 2. #2
  Εγγραφή
  06-07-2009
  Μηνύματα
  951
  Ευχαριστώ
  432
  Εχει 1.146 Ευχαριστώ σε 617 Posts

  Προεπιλογή

  patisamee patisame

 3. #3
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Περιοχή
  greece
  Μηνύματα
  5.635
  Ευχαριστώ
  9.864
  Εχει 5.408 Ευχαριστώ σε 2.788 Posts

  Προεπιλογή Πάτησαν οι άνθρωποι στο φεγγάρι?


  Yπάρχουν πολλά ερωτήματα για την υποθεση την προσεληνωσης στο φεγγάρι απο τους Αμερικάνους.
  Αν δεν γνωρίζετε για το θέμα παρακολουθήστε τα βιντεο για να σχηματίσετε καποια εικόνα.
  Τα θεματα που τίθονται προς αμφισβητηση ειναι πολλά και μπορουμε να τα συζητησουμε

  Οι υποστηρικτες της συννομοσιας ισχυριζονται οτι ολα εγιναν με κινηματροφικά εφφέ , οτι ολα ειναι σκηνοθετημένα

  Μερικα απο τα ερωτηματα που θετουν οι επιστημονες - αναλύτες υποστηρικτες της μεγαλύτερης απατης του αιώνα ειναι τα παρακατω  • Γιατι δεν δημιουργηθηκε κρατηρας κάτω από τον πύραυλο ώθησης 10.000 λιβρών του LM κατα την προσελληνωση
  • Η σκονη που επρεπε να δημιουργηθει , και το αποτυπωμα την μποτας του Αρμτσρογκ
  • Τα αστερια που δεν φαινονται στα πλανα
  • Σε πολλες φωτογραφιες οι σκιες ειναι αντιθετες προς τα αντικειμενα σε σχεση με το φωτισμο
  • Στην πραγματικότητα, ο ανηλεής βομβαρδισμός των ακτίνων του ήλιου γρήγορα θα είχε υπερθερμάνει το όχημα στις θανατηφόρες θερμοκρασίες χωρίς την ατμόσφαιρα και η ραδιενεργια απο την ακτινοβολία θα ειχε πληξει το πληρωμα
  • Η Αμερικανικη σημαια που κυματιζει σε συνθηκες χωρις αερα
  • Γιατί ο διοικητής της NASA παραιτήθηκε τις ημέρες πριν από την πρώτη αποστολή απόλλωνα
  • Εάν τα συντρίμμια από τις αποστολές παρεμειναν στο φεγγάρι, θα ήταν ορατά σήμερα μέσω ενός ισχυρού τηλεσκοπίου.
  • Στο έτος 2008 η NASA δεν έχει την τεχνολογία για να προσγειωσεί οποιοδήποτε άνδρα, ή τη γυναίκα στο φεγγάρι, και να τους επιστρέψει ακίνδυνα στη γη.  UltraGreek.com


  Ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το ερώτημα, αν πατήσαμε πραγματικά στη σελήνη.
  Πολλοί υποστηρίζουν πως το βίντεο της σκηνής της προσγείωσης του ανθρώπου
  στη σελήνη, που παρακολούθησε ολόκληρη η ανθρωπότητα, δεν ήταν αληθινό

  Δειτε το απο το SKAI


 4. #4
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Μηνύματα
  418
  Ευχαριστώ
  59
  Εχει 133 Ευχαριστώ σε 94 Posts

  Προεπιλογή Πως προέκυψε η FAKE προσγείωση στο φεγγάρι [Εικόνες]


  Πως προέκυψε η FAKE προσγείωση στο φεγγάρι [Εικόνες]

  20 Ιουλίου του 1969 όλος ο κόσμος ήταν κολλημένος στην τηλεόραση για να δει τις εικόνες της πρώτης προσσελήνωσης. Τι και αν ήταν όλα ψεύτικα; Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για να τεκμηριώσουν τη θεωρία της συνωμοσίας.

  Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν αυξηθεί και πιστεύουν ότι όλα ήταν μια επινόηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποδείξουν την υπεροχή τους έναντι της Σοβιετικής Ένωσης.

  Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσγειώθηκαν στο φεγγάρι εκείνο το έτος.

  Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα στοιχεία που προτείνονται ότι κατά τη διάρκεια του έτους 1969, το γεγονός της πρώτης προσγείωσης στο φεγγάρι, ήταν στην πραγματικότητα μια φάρσα παγκοσμίων διαστάσεων.

  Πρόκειται για «την εικόνα του PLACE TO» που έχουν μετατρέψει σε FAKE προσγείωση στο φεγγάρι...


  Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε το μέρος στο Google Earth όπου έγιναν τα γυρίσματα με τα μάτια σας:
  https://maps.google.com/maps?q=Flags...=17&iwloc=addr

 5. Ο παρακάτω χρήστης σε ευχαριστεί aaron για το ποστ σου

  hammer (13-12-15)

 6. #5
  Εγγραφή
  05-07-2009
  Περιοχή
  greece
  Μηνύματα
  5.635
  Ευχαριστώ
  9.864
  Εχει 5.408 Ευχαριστώ σε 2.788 Posts

  Προεπιλογή Απάντηση: Τελικά, πατήσαμε στη Σελήνη;  «Πού είναι τα αποδεικτικά υλικά που αποδεικνύουν ότι Αμερικανοί αστροναύτες ταξίδεψαν πράγματι στο Φεγγάρι;», αναρωτιέται Ρώσος αξιωματούχος και ζητά την διενέργεια σχετικής έρευνας

  Ο Vladimir Markin, εκπρόσωπος της επίσημης Κυβερνητικής Επιτροπής Ερευνών στη Ρωσία, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί, αν, όντως, οι ΗΠΑ, έχουν επισκεφθεί την Σελήνη… Σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, δύο δημοσιεύματα, στις εφημερίδες Izvestia και Moscow Times, έρχονται να δημιουργήσουν επιπλέον ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

  Ο Markin, υποστήριξε ότι μια τέτοια έρευνα ενδέχεται να φέρει στο φως νέα στοιχεία σχετικά με τα ιστορικά διαστημικά ταξίδια των ΗΠΑ. Στο δημοσίευμα των Moscow Times, αναφέρεται ότι η έρευνα θα στηριχθεί στην εξαφάνιση του αρχικού υλικού από την πρώτη προσεδάφιση των Αμερικανών στη Σελήνη το 1969.

  Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε για το θέμα: «Δεν αμφισβητούμε ότι ταξίδεψαν στο Φεγγάρι και δεν λέμε ότι απλά γύρισαν μια ταινία γι” αυτό το ταξίδι, αλλά όλα τα επιστημονικά και ίσως πολιτιστικά στοιχεία, όπως τα πετρώματα, που έφεραν από την Σελήνη, κατά την διάρκεια διάφορων αποστολών, έχουν εξαφανιστεί. Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της ανθρωπότητας και η εξαφάνισή τους, χωρίς να αφήσει ίχνος, είναι μια απώλεια για όλους. Η έρευνα θα αποκαλύψει τι συνέβη».

  Η έρευνα, αν πραγματοποιηθεί από τους Ρώσους, θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχία στους αξιωματούχους της NASA, επειδή το 2009 η NASA είχε παραδεχθεί ότι έσβησε την αρχική εγγραφή σε βίντεο από την πρώτη προσεδάφιση στο Φεγγάρι το 1969, μαζί με 200.000 άλλες ταινίες για εξοικονόμηση χρημάτων! Τότε, η εθνική υπηρεσία των ΗΠΑ για το Διάστημα είχε πει πως χρησιμοποιεί εγγραφές από άλλες πηγές, όπως από το CBS News.

  Σχετικά με τα δείγματα που έχει η NASA από το σεληνικό έδαφος και από βράχους της Σελήνης, ο David McKay, που είναι επιστήμονας πλανητικής επιστήμης και εξερεύνησης της NASA, είχε δηλώσει το 2001 στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, ότι αυτά φυλάσσονται σε αποθήκες.


 7. Ο παρακάτω χρήστης σε ευχαριστεί hammer για το ποστ σου

  lenin67 (19-06-15)

 8. #6
  Εγγραφή
  02-04-2010
  Μηνύματα
  13.237
  Ευχαριστώ
  1.442
  Εχει 12.978 Ευχαριστώ σε 6.576 Posts

  Προεπιλογή Απάντηση: Τελικά, πατήσαμε στη Σελήνη;

  Απάτη η πρώτη προσελήνωση της NASA; Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ ομολογεί ;  Μία ιστορική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, ή η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται εδώ και 46 χρόνια, από τότε δηλαδή που η αποστολή Apollo 11 κατάφερνε να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι. Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, έρχεται να "βάλει φωτιά" στις θεωρίες συνομωσίας!


  "Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα". Με αυτά τα λόγια, που έχουν περάσει στις λαμπρότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, ο Neil Armstrong γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που πατούσε στην Σελήνη.


  Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί το "ιερό δισκοπότηρο" των απανταχού συνομοσιωλόγων. Οι ενστάσεις τους έχουν αφετηρία την "αβυσσαλέα" κόντρα Αμερικής - Ρωσίας για τα "πρωτεία" του διαστήματος, μία κόντρα που τροφοδοτούνταν σταθερά και από τον "ψυχρό πόλεμο", ενώ τα φωτογραφικά πειστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών για το συγκεκριμένο ταξίδι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μην πείθουν τους δύσπιστους.


  Αυτή την φορά, ωστόσο, μία νέα υπόθεση έρχεται να προστεθεί στις αμέτρητες περιπτώσεις ευθείας αμφισβήτησης του γεγονότος πως ο Neil Armstrong πάτησε στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου του 1969. Κι αυτή σχετίζεται με τον παγκοσμίου φήμης αμερικανό σκηνοθέτη, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο οποίος πέθανε στις 7 Μαρτίου του 1999.


  Βίντεο ντοκουμέντο (;)  Ένα βίντεο που κυκλοφορεί, υποτίθεται πως δείχνει τον θρύλο του παγκόσμιου σινεμά, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, να κάνει μία επιθανάτια εξομολόγηση, στην οποία παραδέχεται πως βοήθησε τη NASA να "κατασκευάσει" πλαστά πειστήρια για την πρώτη αποστολή στη σελήνη!


  Φωτό από youtube


  Το διάρκειας δύο ωρών φιλμ, λέγεται πως αποτελεί σπάνιο υλικό μιας συνέντευξης με τον σκηνοθέτη της ταινίας "κουρδιστό πορτοκάλι" τον Μάρτιο του 1999 κι έχει γίνει viral μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της NASA πως βρήκε το σημείο της πρόσκρουσης του Apollo 16 στο φεγγάρι.


  Η ανακοίνωση της NASA έλυσε ένα μυστήριο πολλών ετών αλλά έδωσε ξανά έναυσμα στους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας να υποστηρίξουν πως ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι και πως κάθε βίντεο και φωτογραφία από τις συγκεκριμένες αποστολές είχαν κινηματογραφηθεί στη γη.


  Το συγκεκριμένο βίντεο, ωστόσο, "ξυπνά" για τα καλά τους συνομοσιωλόγους! Υποστηρίζεται πως έχει γυριστεί από τον παραγωγό ντοκιμαντέρ T. Patrick Murray στις 3 Μαρτίου του 1999, τέσσερις ημέρες πριν τον θάνατο του Κιούμπρικ, αλλά δημοσιεύτηκε φέτος.


  Δείχνει έναν άνδρα με μούσια, που λέγεται πως είναι ο δημιουργός της θρυλικής "Λάμψης" να ανακοινώνει πως θέλει να ομολογήσει κάτι. "Οι συνομοσιωλόγοι είχαν δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση". Στην συνέχεια λέει στον άνθρωπο που κάνει την συνέντευξη πως το όλο εγχείρημα ήταν σκηνοθετημένο για να εκπληρώσει την "προφητεία" του πρώην Αμερικανού Προέδρου, John F Kennedy, δηλαδή την κατάκτηση του διαστήματος και φυσικά την επικράτηση των ΗΠΑ εναντίον των Ρώσων!


  Μια ομολογία που θα άλλαζε την ιστορία


  Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με τον υποτιθέμενο Κιούμπρικ να λέει πως τον είχε συνεπάρει η ιδέα να έχει την ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία με τις προσεληνώσεις και να προσθέτει: "Διέπραξα μία τεράστια απάτη εναντίον του αμερικανικού λαού, την οποία τώρα θα εξηγήσω και η οποία εμπλέκει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη NASA. Η απάτη ήταν ότι οι προσεληνώσεις ήταν πλαστές, ήταν όλες πλαστές κι εγώ ήμουν ο άνθρωπος που τις κινηματογράφησα".


  "Είναι ολοκληρωτικά προϊόν μυθοπλασίας. Είναι μία χωρίς προηγούμενο απάτη εναντίον τους (σ.σ. του λαού). πρέπει να γνωρίζουν. Η κυβέρνηση, εν γνώσει της, το εκμεταλλεύεται κάνοντας την μία απάτη μετά την άλλη" συμπληρώνει ο ίδιος κι όταν ο παραγωγός τον ρωτά πως πείστηκε να δεχτεί και να γίνει συνένοχος στην απάτη, εκείνος απαντά: "Δεν ήθελα. Δεν είναι μυστικό πως η NASA πάντα ήθελε να εκπληρώσει αυτό το όνειρο του Κέννεντι".


  Ακόμη λέει πως ένιωθε ταυτόχρονα ενοχές και υπερηφάνεια για τις πράξεις του, ενώ στην αρχή του φιλμ, το ζευγάρι συζητά για μια "νομική συμφωνία" και συγκεκριμένα πως δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί πριν την συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του Κιούμπρικ.


  Δείτε ολόκληρο το φιλμ στο τέλος του κειμένου  Αντιδράσεις...


  Οι συνομοσιωλόγοι έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί πως ο Κιούμπρικ βοήθησε στην κινηματογράφιση των αποστολών Apollo 11 και Apollo 12, αλλά αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε παραπάνω. Υποστηρίζουν πως ο αμερικανός σκηνοθέτης εργάστηκε για 16 μήνες σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κινηματογραφικό στούντιο στο Huntsville, της Αλαμπάμα, για να σκηνοθετήσει τις εικόνες που δείχνουν τον αμερικανό αστροναύτη, Neil Armstrong, να κατακτά το φεγγάρι.


  Στον αντίποδα, όσοι διαφωνούν μα τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας, υποστηρίζουν πως ρωσικοί δορυφόροι παρακολουθούσαν τις αμερικανικές αποστολές κι έτσι θα μπορούσαν να καταλάβουν το ενδεχόμενο η αποστολή της NASA να μην πήγε στη σελήνη.


  Ήδη πολλά είναι τα βίντεο που έχουν δημοσιευθείσ το διαδίκτυο και τα οποία αμφισβητούν ευθέως την γνησιότητα του συγκεκριμένου φιλμ, υποστηρίζοντας πως ο άνδρας αυτός δεν μοιάζει καν με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.


  Σε ένα άλλο βίντεο, ο δημιουργός του υποστηρίζει πως παρουσιάζει αποδείξεις για το ότι το συγκεκριμένο φιλμ δεν είναι αυθεντικό, αφού τονίζει πως σε κάποια σημεία ο "Κιούμπρικ" ακούγεται διαφορετικός. Ακόμη, υποστηρίζει πως ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ αποκαλεί "Tom" τον υποτιθέμενο "Κιούμπρικ", στον οποίο επίσης δίνει συμβουλές για το πως θα πει τις... ατάκες του.
  Πηγή: express.co.uk
 9. Ο παρακάτω χρήστης σε ευχαριστεί lenin67 για το ποστ σου

  hammer (13-12-15)

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-14, 21:16
 2. Ο Μινώταυρος πάει στη Σελήνη
  By lenin67 in forum ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-13, 13:48
 3. Το μικρό σπίτι στη... Σελήνη
  By Ανατολή in forum ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-13, 20:25
 4. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-12, 20:52
 5. Βρέθηκε πάγος στη σελήνη
  By tifa in forum ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-10, 02:00

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας