• Εκπληκτικό τροπικό πάρκο σε παλιό υπόστεγο αεροπλάνων

  Τι θα μπορούσε να κρύβεται μέσα σε ένα παλιό υπόστεγο Zeppelin, σχεδόν 60 χλμ. έξω από το Βερολίνο; Πάρτε μια γεύση από έναν απίστευτο... τροπικό παράδεισο


  http://www.thetoc.gr/images/articles...planwn.w_l.jpg
  Βρίσκεται 60 χλμ από το κέντρο του Βερολίνου, φτιάχτηκε σε άλλους καιρούς, ψυχρούς και γκρίζους για να στεγάσει πολεμικά αεροπλάνα, σήμερα όμως χρησιμεύει για ακριβώς αντίθετους σκοπούς, για την ψυχαγωγία και διασκέδαση εκατομμυρίων επισκεπτών!

  http://www.thetoc.gr/images/articles...6dcff0b2f.jpeg Πρόκειται για το Tropical Islands, το τροπικό πάρκο, που θεωρείται το μεγαλύτερο τεχνητό "θαλάσσιο" πάρκο της Ευρώπης, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις ενός παλιού εγκαταλελειμμένου υπόστεγου αεροπλάνων.
  Το πάρκο, το οποίο λειτουργεί την τελευταία δεκαετία, μπορεί να χωρέσει 6.000 επισκέπτες, στους οποίους προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτούν «λιμνοθάλασσες», σάουνες, ατμόλουτρα, πισίνες, καταρράκτες θαλάσσιες τσουλήθρες και τη μεγαλύτερη εσωτερική "παραλία" του κόσμου. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα τροπικό σκηνικό με φοίνικες και πλούσια βλάστηση.
  http://www.thetoc.gr/images/articles...86ddeb58ff.jpg Το πάρκο χωρίζεται σε θεματικές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το Τροπικό Δάσος που περιλαμβάνει 50.000 φυτά, η Τροπική Θάλασσα, δηλαδή μια πισίνα μήκους 140 μέτρων, σχεδιασμένη έτσι ώστε να δείχνει σαν νησί και μια αμμώδης «παραλία» μήκους 200 μ. με 850 ξύλινες ξαπλώστρες και η Γαλάζια Λίμνη, δηλαδή μια τεχνητή λίμνη με συντριβάνια, καταρράκτες και κανάλια.
  http://www.thetoc.gr/images/articles...86df85138b.jpg Βέβαια, όσο κι αν εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες, καμία τεχνητή λίμνη ή παραλία, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ομορφιά της αληθινής θάλασσας και των νησιών.
  http://www.thetoc.gr/images/articles...86e05e4e1a.jpg
  http://www.thetoc.gr/images/articles...86e1518341.png
  http://www.thetoc.gr/images/articles...86e59225ef.jpg